DINO230VTH_vehicle-mounted_lift_hybrid

Kevyiden DINO-henkilönostinten tuoteperhe kasvaa

DINO 230VTH – Hybrid. Electrified silence up to the job.

DINO-tuoteperheen uusin jäsen, 3,5 t autoalustainen hybridinostin DINO 230VTH, sai ensiesittelynsä Platformers’ Days-messuilla Saksassa 10.-11.9.2021. Uusin lisäys kevyiden DINO-henkilönostinten tuoteperheeseen jatkaa autoalustaisten DINO VT-nostinten tuotesarjaa ja sähkökäytön ansiosta se nostaa sarjan täysin uudelle tasolle. Kaikki nostimen liikkeet voidaan operoida sähköisesti, mikä mahdollistaa hiljaisen ja täysin paikallispäästöttömän työskentelyn ja siten käytön myös sisätiloissa. Kuten edeltäjänsä, myös DINO 230VTH on suunniteltu ja valmistettu erityisesti vuokraamokäyttöä silmällä pitäen; se on kustannustehokas käytössä ja ajettavissa B-luokan ajokortilla. Lisäksi se on markkinoilla kokoluokkansa ainoa hybridinostin, jossa auton kyydissä voi kuljettajan lisäksi olla matkustaja.

Akkukäyttö tekee DINO 230VTH:sta entistä monipuolisemman. Työskentely on hiljaista eikä siitä ei aiheudu paikallispäästöjä, joten nostinta on mahdollista käyttää sisätiloissa sekä muilla alueilla, joissa on rajoituksia päästöjen suhteen. Mahdollisia työkohteita ovat siten myös kaupunkien keskustat, erilaiset hallit sekä sisäpihat. LiFePo-akun 5 kWh akkuteho riittää päivän mittaiseen tyypilliseen nostintyöskentelyyn ilman, että se pitää välillä ladata.

Sen lisäksi, että sähkökäyttö on ympäristön kannalta kestävämpi ratkaisu, se parantaa nostimen käyttökokemusta huomattavasti. Työskentely korissa on miellyttävää ilman dieselmoottorista aiheutuvaa tärinää ja häiritseviä pakokaasuja. Käyttömukavuutta lisäävät myös 230VT:stä tutut ominaisuudet kuten selkeät ja helppokäyttöiset ohjaimet, pehmeät siirtymät liikkeestä toiseen, easy entry -kori, jonka portaissa on turvallinen liukumaton pinta, sekä erinomainen näkyvyys korista koko työskentelyalueelle.

Ympäristöystävällisyys on suunnittelun lähtökohtana koko DINO-mallistossa. 230VTH:n kohdalla ensiarvoisen tärkeää oli sen lisäksi tuoda vakiokoneeseen sähkökäyttö olemassa olevien ominaisuuksien rinnalle ilman, että nostimen joustavasta ja monipuolisesta käytöstä jouduttaisiin tinkimään. Tässä onnistuttiin ja 3500 kg kokonaispainoon sisältyy eurooppalaisten normien mukaisesti nostintyöskentelyyn vaadittavat kaksi kuljettajaa sekä 90 %:sti täysi polttoaine- ja täysi AdBlue-tankillinen, joiden ansiosta pitkätkin siirtomatkat ovat mahdollisia. Dieselmoottori säilyy voimanlähteenä käyttöympäristöstä riippuen sekä tilanteissa, joissa akkujen lataustaso on alhainen. Vakiovarusteisiin kuuluvalla 1 kW invertterillä akkuja voi ladata ajon aikana.

DINO VT-sarja on suunniteltu erityisesti vuokraamokäyttöä ajatellen, ja monipuolisuutensa ansiosta se soveltuu monenlaisiin työkohteisiin ja vaihteleviin työskentelyolosuhteisiin. Tukeva rakenne sekä hyvin suojatut komponentit minimoivat käyttäjästä johtuvien vahinkojen ja nostimen rikkoontumisten riskin kasvattaen näin käyttöastetta. Kattavat huolto-ohjeet ja nopeat varaosatoimitukset lisäävät nostimen pitkän aikavälin kustannustehokkuutta.

Lataa lehdistötiedote

Tutustu tuotteeseen DINO 230VTH