Dinolift & Rotator – 40 vuotta yhteistä historiaa

Kuluva vuosi on Dinoliftille ja sen kotimaiselle jälleenmyyjälle Rotator Oy:lle 40-vuotisen menestyksekkään yhteistyön merkkipaalu. 70-luvun lopulla Dinoliftillä – tuolloisella Kurpan Konepajalla – suunniteltiin korvaajaa hiipuvalle salaojakonemarkkinalle ja aloiteltiin Dinoiksi nimettyjen hinattavien henkilönostinten valmistusta. Myös Rotatorilla etsittiin uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja innovaatiolähtöiset yrittäjät Mauno Kurppa ja Toni Virkkunen huomasivat jakavansa samansuuntaiset näkemykset ylhäällä tapahtuvasta työskentelystä. Yhteistyö yritysten välillä alkoi ja loppu on suomalaista henkilönostinhistoriaa.

Yritysten välistä yhteistyötä on alusta asti leimannut todellinen yhdessä tekeminen ja yhteisten päämäärien jakaminen. Turvalliset ja luotettavat koneet sekä toimivat jälkimarkkinointipalvelut ovat avainasemassa molemmille yrityksille ja ne ovat luoneet perustan pitkäaikaisen kumppanuuden rakentumiselle. Merkittävässä roolissa on myös halu kehittää nostimia käyttäjäpalautteen pohjalta vastaamaan yhä paremmin asiakkaiden tarpeita sekä yhteinen kiinnostus innovaatioihin. Näiden yhteisten näkemysten ja kuluneen yhteistyön kunniaksi Dinolift Oy on tehnyt lahjoituksen tulevaisuuden akkuteknologian kehittämiseen.

Turun yliopisto laajentaa tekniikan tutkimusta ja diplomi-insinöörikoulutusta ja se sai tänä kesänä oikeudet kone- ja materiaalitekniikan diplomi-insinööritutkintojen antamiseen. ”Dinolift Oy haluaa tukea ja kannustaa Turun yliopistoa koko talousalueelle tärkeässä tehtävässä lahjoittamalla 4000 euroa akkuteknologian professuurin valmisteluun”, sanoo Dinolift Oy:n kaupallinen johtaja Veli-Matti Savo. ”Olemme asettaneet omaksi strategiseksi tavoitteeksemme olla maailman paras kevyiden henkilönostinten valmistaja ja tulemme tarvitsemaan paljon uutta tietoa ja osaamista oman mallistomme kehitystyössä”.

Teknologiakampus Turun johtaja ja Turun yliopiston professori Mika Hannula: ”Pidän Dinolift Oy:n elettä hienona osoituksena siitä, että alueen yrityksillä on vankka tahtotila sekä yritysten kilpailukyvylle että koko alueen elinvoimalle tärkeän tekniikan tutkimuksen ja koulutuksen vahvistamiseen.”

Kuvassa myyntijohtaja Vesa Valtonen ja toimitusjohtaja Jari Valtanen Rotatorilta sekä toimitusjohtaja Karin Nars ja kaupallinen johtaja Veli-Matti Savo Dinoliftiltä eilisillan 40-vuotisjuhlissa.

Lehdistötiedote Dinoliftiltä